Carcassonne

Carcassonnen Cité Médiévale on keskiajalta peräisin oleva linnoituskaupunki. Kaupunkia nyt ympäröivät muurit eivät ole tietenkään säästyneet alkuperäisinä, mutta yhtä kaikki näky on satumainen varsinkin illan pimetessä. Siis ulkopuolelta. Sisäpuolelta kaikki peittyy markkinahumuun, tämä kohde kuuluu kaikkialta maailmasta tulevien turistien must-see -listalle.

Linnoitus ja kaupunki sen sisällä olivat rapistuneet pahoin 1800-luvulle mennessä, koska käyttö puolustus- ja sotatarkoituksiin ei enää ollut ollut ajankohtaista vuosisatoihin.  Arkkitehti Viollet-le-Duc aloitti laajat kunnostustyöt 1800-luvun puolenvälin paikkeilla. Historioitsijat ovat montaa mieltä moisesta kunnostuksesta. Se peitti alleen paljon alkuperäistä historiaa, eivätkä kaikkien yksityiskohtien toteutus todennäköisesti vastaa alkuperäistä rakennusta. Varsinkin kattoja on kritisoitu, samoin ovia ja ikkunoita.

Toisaalta paikkakunta sai vetovoimaisen turistikohteen.
Se on vuonna 1997 otettu Unescon maailmanperintölistalle. Ja kertovathan restauroidut osat omaa historiaansa - siitä, kuinka vanhoja kohteita alettiin arvostaa ja kunnostaa, ja millaisia silloin 1800-luvun lopulla ajateltiin niiden alunperin olleen.


26/08/2007
0 Poster un commentaire

Inscrivez-vous au blog

Soyez prévenu par email des prochaines mises à jour